Het schip

Het schip van nu

Het schip is geriefelijk en ruimtelijk ingericht in klassieke en persoonlijke stijl; nadruk op ruimte en comfort in een grote stuurhut met rondom uitzicht voor de schipper en zijn gasten. Aan dek is veel zitruimte beschikbaar, overdekt en open-sky.
Een overdekt achterdek met zitbanken voor als het weer wat tegen zit.

 

In het voormalige scheepsruim is een grote open woonruimte met een volwaardig uitgerust kombuis, Centrale Verwarming, twee twee-persoons hutten en een grote WC-badkamer.

 

Het schip is SI gecertificeerd en uitermate geschikt en volledig uitgerust voor lange reizen door heel Europa, van de Deense Binnenzeeën tot aan de Middellandse Zee, van Berlijn tot Boedapest, alsook de Franse kanalen.

 

Het schip van toen

Een antiek vrachtscheepje van het type Katwijker, gebouwd in 1926 bij scheepswerf ‘Boot Leiden’. Tot de 80-er jaren werd het schip gebruikt als vrachtschip voor stukgoed en later als classificeerdersvaartuig met pompen en compressoren in de Rotterdamse havens. Daarna werden de pompen gesaneerd en werd het schip verbouwd tot een varend woonschip met stalen opbouw, passend bij het historisch casco.

 


Wat gegevens over de boot:

Lengte over alles 22,95 m
Breedte 4,15 m
Diepgang 1,10 m
Waterverplaatsing 40 ton
Motor Mitsubishi diesel, 150 pk
Boegschroef 16 pk hydraulisch

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: